Tuesday, May 4, 2010

MAAJUN ANGGUN BESTARI.. Perancang Keluarga Tradisional..100% berkesan..IsyaAllah..







HARGA : RM 15 SEBOTOL (21 biji)
* Tambahan RM5 - postage


KHASIAT MAAJUN ANGGUN BISTARI
- Merancang keluarga
- Merawat keputihan
- Memelihara peranakan
- Membuang darah kotor/period lama/nifas lama
- Teraturkan period
- Awet muda
- Mencantikkan kulit
- Menegang Payu Dara
- Melancar peredaran darah
- Menambah tenaga
- Mengawal kolesterol dalam darah
- Mengawal berat badan
- Melawas buang air besar
Pengenalan MAB
MAB adalah produk tradisional dibuat dari herba, rempah ratus dan madu.
Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai ubat multi-purpose (pelbagai tujuan) dalam penjagaan kesihatan dalaman/kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga.
MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul.
MAB boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin/belum berkahwin d an orang-orang tua.
MAB dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi orang Islam.


Konsep & Tindak Balas MAB
Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan:
Bahagian peranakan
- Ia akan mencairkan darah period/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).
- Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.
- Banyaknya darah yang keluar bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing.
- Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Memecahkan lemak/kolesterol/toksin
- Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.
- Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut.

Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang.
Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.

Khasiat & Lain-lain kegunaan MABSebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman/fizikal wanita.
Di bawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagai ubat pelbagai guna (multi-purpose). Antaranya adalah seperti berikut:

Melambatkan MenopauseDengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopause di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan kita menopause terlalu awal. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumah tangga. Hubungan seksual suami-isteri juga menjadi tidak harmoni disebabkan oleh faktor tersebut. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.

MAB Untuk Ikhtiar Mendapatkan Anak
Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (fallopia) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur). Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat. Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB.

Sesuai Bagi Perempuan Berumur/Warga Emas
MAB bukan saja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada perempuan-perempuan berumur 50-an ke atas. Antara khasiat-khasiatnya yang boleh diperolehi seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan dan sebagainya.

Aturan Makan(Bagi Merancang Keluarga)

a) Bagi yang lepas pantang
Mula makan hari ke 44 selepas bersalin

B) Bagi yang merancang sendiri
Mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period

c) Bagi yang menggunakan pil perancang
Habiskan pil tersebut dan terus ganti dengan MAB keesokannya (tak perlu tunggu period)

d) Bagi yang menggunakan IUD
i) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan
ii) Kes IUD yang belum expired & ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period.

e) Bagi yang menggunakan injection
i) Kes belum/baru expired, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period
ii) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan.

* Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari.
* Selepas habis sebotol, rehat selama 7 hari dan selepas itu sambung botol seterusnya.

************************************

Saya selalu mendapat pelbagai pertanyaan berkaitan dengan kesan/simptom yang terjadi kepada pengguna MAB..Oleh itu di sini saya ingin terangkan kepada pengguna apa yang bakal mereka alami..

Namun kesan yang saya nyatakan di bawah adalah berbeza mengikut individu..ada yang alaminya cepat dan juga lambat..Namun agar semua ini dapat dijadikan panduan buat anda.

Simptom-simptom awal/sementara MAB

Buat anda yang baru mengambil MAB…berikut disenaraikan antara proses rawatan tindak balas MAB terhadap diri seseorg individu..(hanya segelintir yang mengalami simptom2 ini!…Harap Maklum!!!)

Period menjadi tidak normal -sokmo keluar dan aliran banyak
-period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari…
-ada juga kes yang period datang 4hari.. then stop 2 hari.. then datang semula..
** pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan..dan darah tu dikeluarkan melalui period..

Rasa Mengantuk:
-selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi..
-pada yang ambil malam… tentu tak perasan simptom ni sebab lepas makan MAB.. memang nak tidur.. hehehe..

Kerap buang air kecil/besar dan keluar angin(kentut.mudah sendawa)
**MAB tengah buang angin dan toksin la tu…

Pening Kepala
**adakalanya boleh membawa sampai demam
**MAB ni agak panas.. so disarankan banyakkan minum air masak.

Rasa berdenyut pada payudara
**ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam
**situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period..begitulah juga dengan MAB.. bermakna, MAB sedang merawat tubuh kita
** salah satu fungsi MAB.. menegangkan payudara.. so denyutan tu bermakna.. payudara semakin menegang.. wow.. mengancam la lepas ni.. hehehe[/CENTER]

Tindak Balas MAB:
Apabila anda mengambil MAB, ia akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindak balas awal. Antara tindak balas yang berlaku ialah:
1. Kekerapan membuang air besar dan keluar angin. (membuang toksin dan angin dalam badan)
2. Period tidak menentu. Kadang banyak kadang setitis. (merawat rahim)
3. Darah period yang banyak, berketul, berwarna hitam. (membersihkan rahim)
4. Tidak lalu makan dan cepat kenyang. (memecahkan lemak yang sedia ada)
5. Selera makan bertambah terutama bagi ibu menyusu.(tidak perlu risau kerana ia tidak lama dan akan kembali normal setelah MAB serasi dengan badan)
6. Rasa mengantuk
7. Rasa letih dan lenguh-lenguh
8. Sakit kepala

Perlu difahami bahawa tindak balas adalah berbeza bagi setiap pengguna mengikut tahap kesihatan dan keperluan badan masing-masing. Tindak balas ini akan hilang apabila MAB telah serasi dengan badan anda.

NAMUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM-SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA…

tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan ketahanan tubuh masing-masing…

OLEH ITU… diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini…

setiap usaha itu perlu ada kesungguhan untuk mencapai tahap kejayaan yang diinginkan…



MAB SEBAGAI FAMILY PLANNING SEMULAJADI

Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning……..

1) Apabila kita makan MAB ianya ia akan meningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu invironment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnt adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih(ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebabt u lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin)…. so pregnt lah tu. Coz inilah MAB ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) So satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj.So… itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protek just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.
SOALAN LAZIM MENGENAI MAB
saya menerima byk persoalan kenapa MAB tiada kelulusan KKM.Ini saya terangkan kenapa pihak Pengasas tidak mohon KKM:

Adakah MAB ini mendapat kelulusan KKM?
Bukan tidak mahu mohon.Ini disebabkan beberapa sebab iaitu :
* 1.Jika pohon perlu ada kilang -
* 2.modal besar utk pembinaan kilang
* 3.melibatkan kos besar utk pekerja,bangunan dll
* 4.jaminan kualiti/pembersihan mab akan krng
* 5.Harga pasti berganda-ganda tingi
* 6.Resepi akan di pattern oleh pihak lain( nnt hilang resepi turun temurun)
* 7. improvement dah di buat drpd gentel secara manual dah di buat dgn mesin….alhamdulillah.kita lbh memilih sbg prdk HOME MADE, dijamin KESUCIAN JG KUALITI…

Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya. Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini. Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda. MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah) Salam, Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.
TESTIMONI PENGGUNA MAB..

Pemenang Hadiah PERTAMA - Peraduan Testimoni MAB 2010:- PN.NORHAYATI ABDUL MAJID

TERIMA KASIH MAB - SAYA DISAHKAN HAMIL.

Nama saya Norhayati abd majid. berumur 33 tahun.tinggal dan bekerja di kuching sarawak. telah berkahwin pada 17 disember 2005. saya ada masalah kesuburan. banyak produk yang telah saya cuba. Tapi hasilnya agak mengewakan.sehinggalah penghujung 2009, pada cuti sekolah yang lalu saya melayari internet dan terjumpa satu produk maajun yang diberi nama MAAJUN ANGGUN BISTARI. saya pula tidak teragak2 untuk mencuba memandangkan harganya yang sangat berpatutan dan membaca beberapa testimoni hasil daripada MAB ini. saya mula membelinya dan makan pada bulan januari 2010. saya hanya sempat membeli sebanyak 3 botol sahaja. sekarang saya sudah mendapat hasilnya. saya disahkan mengandung dan kandungan saya sudah melebihi 5 bulan. kami sekeluarga sangat2 gembira kerana hampir 4 tahun setengah menunggu akhirnya saya berjaya mengandung. ulangtahun perkahwinan saya yang ke 5 tahun ini adalah yang paling terindah bagi saya dan suami. kini bayi dlm kandungan sangat aktif dan kami berdoa ia selamat da sihat ketika dilahirkan. terima kasih MAB dan syukur kepada Allah kerana menemukan saya dengan produk yang murah tetapi sangat berkesan. terimakasih sekali lagi.semuga produk ini terus laris dipasaran dan membantu wanita2 diluar sana agar terus kelihatan anggun dan sihat. saya juga telah mengesorkan produk ini kepada rakan2 yang lain."


Pemenang Hadiah KEDUA - Peraduan Testimoni MAB 2010
PN.MARIANI BT MUDA (Ni Saya la, tuan punya blog)


MAAJUN ANGGUN BISTARI -IDAMAN WANITA

Assalamualaikum w.b.t
Pada 7/11/2009, genap 2 tahun anak lelakiku, Harris. Memang niatku dan suami ingin menjarakkan kehamilan kali ini. Hendak membesarkan anak-anak dengan penuh kasih sayang secukupnya terhadap anak-anak yang ada sekarang. Aku terfikir takkan selamanya hendak merancang keluarga dengan cara sendiri. Dalam email group aku ada menerima emel berkenaan MAAJUN ANGGUN BESTARI. Aku mengambil keputusan untuk mencari di internet berkenaan MAAJUN ANGGUN BESTARI. Pencariaanku menemui titik noktah apabila bertemu dengan Zubaidah Arbai, pengedar MAB. Setelah bertanya serba sedikit berkenaan maajun ni, aku mengambil keputusan untuk mencuba maajun ni. Alang-alang makan maajun ni, aku jadikan maajun ni sebagai pendapatan sampingan dengan menjual kepada adik-adik dan saudara terdekat.

Botol pertama makan MAB, badan rasa sangat letih dan sentiasa rasa mengantuk, asyik nak tido yea..tulah simpton2 maajun ni untuk serasi dengan tubuh kita. Bila sampai waktu haid, darah yang keluar adalah hitam pekat tp sikit2 je..sebelumnya tidak pernah berlaku begitu..masuk btl ke2 haid dtg lebih awal dari biasa, badan pun dah x letih n rasa mengantuk lg..tapi walaupun dah masuk btl ke2, perasaan was-was masih ade dalam diri ini untuk menggunakan maajun ni sebagai family planning. Pada ketka ini, aku masih menggunakan cara sendiri untuk merancang, tidak lagi yakin akan keberkesanan MAB sebagai family planning.

Btl ke5, kali ini aku nekad, tawakal kepada Allah s.w.t aku akan menggunakan MAB sepenuhnya sebagai family planning. Alhamdulilah, period tetap menjengah tapi mungkin disebabkan hormon tidak stabil, haid pada bulan ni memang teruk, sampai sebulan, sentiasa ada darah, tp x byk..selepas itu, aku yakin 100% dengan kuasa Allah s.w.t, MAB memang amat bagus untuk merancang keluarga dibandingkan dengan ubatan kimia dan lain-lain kaedah perancang keluarga disamping banyak lagi manafaat lain dengan mengamalkan MAB.

Sekarang genap setahun aku mengamalkan MAB, walaupun sudah setahun makan MAB aku masih lagi meng’alarm’ handset untuk memastikan waktu makan MAB b adalah tepat. Dan dengan keberkesanan MAB dlm family planning, ramai sedara mara yang mengamalkannya. Terima kasih tuhan kerana menemukanku dengan MAB..Alhamdulilah…Terima kasih.."


Pemenang Hadiah KETIGA - Peraduan Testimoni MAB 2010:- PN.NURUL NAJJAH (NOUR EL NAGEEB)

MAB PULIHKAN KESIHATAN SAYA SBG SATU IKHTIAR.

Alhamdulillah setelah mencuba Maajun Anggun Bistari inilah hasilnya:-

menambah kehebatan hubungan suami isteri
--> dari slalu tadak mood jadi cam baru2 bernikah
--> suami pun gembira

membersihkan rahim
--> akak dah 2 thn lebih kurang tak period sbb pregnant & breastfeeding.bila makan MAB, utk sebulan pertama,cuma suci 5 hari.darah haidh yg mmg hitam dan berketul2.bila masuk bulan kedua haidh normal 10 hari sebulan sekali sahaja.

sakit urat hilang
--->sellau sakit urat betis.tp mmg tak rasa bila amik MAB.selain tu,adik & kawan adik (dedua ni anak dara, pelik akak x sakit urat lepas work out kat gym).selain dah habit work out, amik maajun membantu.urat sgt lembut rasanya.x sakit badan. "


Pemenang Hadiah KE EMPAT - Peraduan Testimoni MAB 2010:- PN.LIANA BT ANIS

MAB:- FAMILY PLANNING MEMANG BERKESAN

Salam semua..saya mula mengenali MAB ni melauli internet.Selama sebulan saya merancang menggunakan pil,berat badan naik dgn mendadak..rakan2 semua menyangka pregnant lagi ke...Dari hari tu,sy membuka internet dan mencari perancangan keluarga tanpa memakan pil dan injection..tiba2 sy terpandang word ‘Maajun Anggun Bistari (MAB)…sy bace detail tentangnya..dan sy tersenyum kerana ia adalah perancang yg hanya makan majum..sesuatu yg sy sangat suka..terus sy menghubungi Pn.Zu dan bertanya kpd beliau kpd siapa sy hendak membeli..Pn.Zu suruh sy menghubungi seorg stokis di Swak…sy mencuba 1 botol dahulu..YES..berkesan..selama 3 bulan je hd 2x sebulan..slps tu sampai hri ni slps hmpr 3 thn sy mengamalkan MAB,hd dh teratur dan sy trus order direct dgn Pn.Zu…...yg pasti merancang mmg berkesan 100%,,dan BESTnye…brat bdn ttp ideal..adk-bradik,ipar dan cousin smuanya mengamalkan MAB sekarang ats saranan drpd sy..…thank you Pn.Zu & MAB….."


Pemenang Hadiah KE LIMA - Peraduan Testimoni MAB 2010:- CIK NOOR AZLEENA ABDUL KARIM

MAB:-HAID DAN KEPUTIHAN KEMBALI NORMAL

Assalamualaikum kak...
Alhamdulillah sekarang dah bulan kedua makan MAB,so far makan apa-apa side effect. Alhamdulillah juga sebab ada perubahan yang positif. Bulan pertama makan MAB,period keluar banyak sangat dan warnanya gelap dan pekat.Mak saya ada bagitahu ini adalah normal sebab mungkin kandungan ayang ada dalam MAB itu mencuci darah kotor dan keluarkan semuanya. Masuk bulan kedua Alhamdulillah period memamg lancer.Tidak seperti sebelum ni period saya tersekat-sekat dan kekdng waktu pengaliran darahnya agak sedikit. Sekarang saya seronok sangat kerana bukan sahaja masalah haid saya sudah normal malah masalah keputihan juga agak berkurangan walaupun baru makan hanya 2bulan. Terima kasih MAB. "

No comments:

Post a Comment